dimarts, 25 de setembre del 2007

47é Concurs Internacional de Paelles a Sueca

Em sap greu començar aquesta etapa de xicotetes cròniques amb el que passà el dia del concurs Internacional de Paelles, però com que molts amics m’han preguntat, us donaré notícia objectiva i afegiré desprès la meua valoració.
Amb els objectius de promocionar el concurs i que tingués ressò al llarg del País; que la veu dels llauradors arrossers es sentira en directe i d’encetar una etapa de normalitat institucional amb el nostre govern, l’Ajuntament convida diumenge passat a la Consellera d’Agricultura Maritina Hernández. Val a dir que em va sorprendre la senzillesa i el tracte afectuós tant d’ella com del seu marit Pepe. Desprès de la protocol•lària visita i signatura al llibre de l’ajuntament, férem l’habitual passejada fins l’estació per visitar com cuinaven les paelles els concursants. En acabar de donar la volta ens vàrem detindre per veure els balls dels Almogàvers. Us puc dir que gaudiren de debò veient-los.
En este moment, alguna senyora del PP, que tots podeu imaginar qui és, ja va fer comentaris prou desagradables sobre perquè estàvem parats veient els balls. Estava ja nerviós el PP amb la visita de la consellera del seu partit?. Però continuem.
Ja a la Sala Cancela, (felicitats a la direcció) i quan David Gilabert parlava als convidats, Canal 9 connectà en directe per al programa “A la fresca”, moment que aprofità Mireia Castelló per posar-se al darrere exhibint un foli amb la llegenda “Si a la TV3”. La periodista talla l’emissió en directe i immediatament de les taules del PP, reaccionen alçant-se, llevant-se jaquetes, cridant, llançant tovallons.....
El nostre Alcalde, Baldo, reaccionà immediatament i pujant a l’estrada demanà seny i tranquil•litat, dient que ni era el lloc ni el moment per a fer una reivindicació d’aquest tipus, i també recriminant al PP la seua reacció desproporcionada. Va ser fortament ovacionat.
Fins ací els fets.
La meua valoració:
Està clar que el BLOC, Compromís, PSPV, ERPV, molta gent del PP i d’altres ciutadans que no voten, volem veure la TV3 i així ho hem exigit al govern més d’una vegada. Jo, com que no veig pràcticament la TV, vull tindre el dret a poder no veure-la.
Però s’equivocaren greument Mireia i ERPV: ens desgracià la connexió en directe; enfrontà canal 9 amb la TV3, cosa que ningú no fa (tots parlen de reciprocitat); aconseguí l’efecte contrari al que buscava car per primera vegada he sentit gent al carrer malparlant de la televisió catalana i encengué un llumí a prop d’un paller ben calent. Per tant, per a mi, completament desafortunada l’acció.
Per l’altra part alguns regidors i acompanyants del PP reaccionaren més com a “Hooligans” d’un equip de futbol que com a representants del poble o d’institucions fortament arrelades en el poble. I això és més greu encara que la pròpia provocació doncs una persona que es dedica a la cosa pública ha de guardar sempre les formes .
Personalment pense que aquest fet els desqualifica políticament com a possible alternativa de govern en un futur. Jo no se què pensaran a València del seu comportament extrem però posaren la consellera en un bon compromís. Ja s’ho faran.
En definitiva, la conclusió a la qual arribe: els que devem estar al govern són els que estem i els que són mereixedors de restar a l’oposició són els que actualment estan.
Mentre uns treballem en positiu, els altres encara no ha paït la seua situació i juguen a fotre.

I ara, i ací: SI A LA TV3.

Gràcies.

Josep Navarro, secretari local del BLOC

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic quasi del tot d'acord amb tu. Però pense que no sols va ser Mireia Castelló qui va subjectar eixa petita pancarta de gran reivindicació, sinó que foren els milers i milers de valencians i valencianes que no estan d'acord amb el tall d'emissions de TV3. Quin millor moment que eixe per fer saber al govern el que pensa Sueca al respecte? Molts ciutadans estem tips de les censures del govern de Camps, de la política d'aparador, dels atemptats a la llengua que fa el PP i de la programació casposa de la NOSTRA televisió autonòmica, dels barracons i de la fórmula 1, de l'American's Cup i de tot allò que vol convertir el País Valencià en una versió casposa del Principat de Mónaco. Només cal que facen un casino com el de la ciutat de Rainiero. I, ja que cap polític ha parlat CLAR I RAS a les Corts Valencianes respecte al tall d'emissions de TV3,ni cap ajuntament ha fet arribar a nostre President una invitació formal a rectificar, trobe lògic que una conciutadana farta de tanta hipocresia decidís de fer un pas endavant i mostrar de manera pacífica una opinió que comparteixen el 70 per 100 dels valencians d'acord amb el diari LEVANTE. Dieu, potser amb raó, que el lloc no va ser l'adient. Tanmateix, la manifestació del passat 5 de maig no va servir de res, Canal 9 censurà la notícia i el govern multà Acció Cultural amb 300.000 euros.Mireia actuà de manera pacífica, el PP de manera energúmena. Les paraules se les emporta el vent, els fets queden marcats per a la història, i el gest de Mireia tardarà en oblidar-se. Els polítics heu de mediar, però també actuar, sou els representants del poble.I la gent us ha donat no sols un vot polític sinó un "vot de confiança". Entenc que Baldo vulga treure ferro de l'assumpte, que vulga estar bé amb tots i que un dia tan especial, no per la visita de Canal 9, sinó per la visita de la televisió indú i de la ràdio alemanya així com altres personalitats i institucions, era un dia de festa i agermanament malgrat les ideologies. Però hi ha coses que no es poden passar per alt i si el Bloc està encontra del tall de TV3 ha de dir-ho de viva veu i fer un cop ben fort a la taula. Vosaltres que tinguéreu ocasió de conéixer-lo, diue, què hagués dit Joan Fuster al respecte?
Una abraçada,
Emili

Anònim ha dit...

Preferixen pegar a la canella i dir que no és falta.

Va, home va. Que es deixen d'històries.

Endavant, amics del Bloc de Sueca i endavant Baldo.

Amb honestedat i valencianisme, exemple per al País.